LogoBOOK FOREDRAG
Logo
BOOK FOREDRAG

Pressebilleder & Biografi & Foredrag

Pressebilleder til fri afbenyttelse. Krediter venligst fotografen.

2021 - Thomas Howalt Andersen

Pressebilleder til fri afbenyttelse. Krediter venligst fotografen.

2023 - Thomas Howalt Andersen

Til fri afbenyttelse - fotograf Florence McLean

Biografi

Om Florence McLean:

Florence McLean (f. 1965) er cand.psych. fra Aarhus Universitet (2004) og har en Master of Science i Criminal Profiling (USA).

Hun er specialist i klinisk psykologi, psykoterapi og børneneuropsykologi og godkendt superviser.

Hun har en professionel diplomuddannelse i Criminal Profiling og Crime Scene Analysis fra The Forensic Criminology Institute, LLC v/ PhD Brent Turvey, USA og jeg er certificeret i Criminal Profiling (træningsprogram) fra Heritage Universitet, USA.

I forbindelse med hendes empiriske speciale ”Seriemordere – Forståelse og Forebyggelse” (2004) lavede hun en spørgeskemaundersøgelse, hvor der deltog 34 seriemordere fra henholdsvis USA, UK og Australien. Det overordnede mål med specialet var at undersøge, om man ved hjælp af de teorier, der ligger bagved Criminal Profiling (gerningsmandsprofilering), kan udforme en metode, som kan bruges til at finde potentielle seriemordere før de begår det første Mord.

I 2012 lavede jeg en forskningsrapport (Forebyggelse - en case-beskrivelse af Arthur Shawcross).

Jeg har arbejdet i offentligt regi i 17 år, 7 år i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i henholdsvis Struer og Skanderborg. Efterfølgende arbejde jeg 10 år i Aarhus Kommune, i Ungdomscenteret, hvor jeg bl.a. lavede behandling og udredning af børn og unge fra 7 år til 29 år.

I september 2021 sagde jeg mit job op, og er nu selvstændig.

Jeg har siden 2007 haft en privat psykolog praksis, hvor jeg laver forskelligt psykolog arbejde, bl.a. behandling, supervision og konsulentarbejde og er med i forskellige tv programmer, radio, aviser, podcast og bliver brugt Jeg bliver brugt som ekspert i forhold til profileringsmetoden, kriminalitet, seriemordere og komplekse gerningssteder, kvindedrab og forebyggelse.

(NYT) Foredrag:

Ondskabens Psykologi - Seriemorder & Criminal Profiling

Foredraget tager udgangspunkt i bøgene: ”Ondskabens Psykologi – Profiler af Seriemordere”, "Seriemordere - Mennesket bag Monsteret" og ny aktuel viden om Criminal Profiling, multiple mordere og Seriemordere.

I forbindelse med Florence McLean’s speciale ”Seriemordere – forståelse og forebyggelse” (2004) foretog Florence McLean en spørgeskemaundersøgelse af 34 seriemordere i USA, UK og Australien, som blev brugt til at undersøge om man kunne finde fællesnævner hos dømte seriemordere.

Kommunikationen fortsatte med flere af seriemordere efter endt speciale, som også blev brugt i en forskningsrapport i forbindelse med specialistuddannelse “Forebyggelse - Case beskrivelse af Arthur John Shawcross” fra 2012.

Efterfølgende har hun undersøgt og kommunikeret med mange mordere og seriemordere både gamle og nye cases.

I foredraget vil Florence McLean blandt andet komme ind på:

* Definition på seriemordere og hvordan disse skiller sig ud fra andre multiple mordere.

*Har seriemordere psykisk lidelser eller personlighedsforstyrrelse eller begge dele?

* Hvordan det er at kommunikere med seriemordere.

*Hvad er Criminal Profiling.

*Der gennemgås forskellige cases om de værste serieforbrydere fra hele verden, både gamle og nye, men også helt aktuelle seriemordere.

* Psykologien bagved, hvorfor bliver nogle seriemordere.

* Forebyggelse i forbindelse med seriemordere og hvad var resultatet fra specialet fra 2004.

© 2007 - 2024 Florence McLean