LogoBOOK FOREDRAG
Logo
BOOK FOREDRAG

Pressebilleder & Biografi & Foredrag

Pressebilleder til fri afbenyttelse. Krediter venligst fotografen 2021.

2021 - Thomas Howalt Andersen

Pressebilleder til fri afbenyttelse. Krediter venligst fotografen.

2023 - Thomas Howalt Andersen

Biografi

Om Florence McLean:

Florence McLean (f. 1965) er cand.psych. fra Aarhus Universitet i 2004 og har en Master of Science i Criminal Profiling (USA).

Hun er specialist i klinisk psykologi, psykoterapi og børneneuropsykologi og godkendt superviser.

Hun har en professionel diplomuddannelse i Criminal Profiling og Crime Scene Analysis fra The Forensic Criminology Institute, LLC v/ PhD Brent Turvey, USA og jeg er certificeret i Criminal Profiling (træningsprogram) fra Heritage Universitet, USA.

I forbindelse med hendes empiriske speciale ”Seriemordere – Forståelse og Forebyggelse” (2004) lavede hun en spørgeskemaundersøgelse, hvor der deltog 34 seriemordere fra henholdsvis USA, UK og Australien. Det overordnede mål med specialet var at undersøge, om man ved hjælp af de teorier, der ligger bagved Criminal Profiling (gerningsmandsprofilering), kan udforme en metode, som kan bruges til at finde potentielle seriemordere før de begår det første Mord.

I 2012 lavede jeg en forskningsrapport (Forebyggelse - en case-beskrivelse af Arthur Shawcross).

Jeg har arbejdet i offentligt regi i 17 år, 7 år i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i henholdsvis Struer og Skanderborg. Efterfølgende arbejde jeg 10 år i Aarhus Kommune, i Ungdomscenteret, hvor jeg bl.a. lavede behandling og udredning af børn og unge fra 7 år til 29 år.

I september 2021 sagde jeg mit job op, og er nu selvstændig.

Jeg har siden 2007 haft en privat psykolog praksis, hvor jeg laver forskelligt psykolog arbejde, bl.a. behandling, supervision og konsulentarbejde og er med i forskellige tv programmer, radio, aviser, podcast og bliver brugt som ekspert i forskellige sammenhænge.

(NYT) Foredrag:

Ondskabens Psykologi - Seriemorder & Criminal Profiling

Foredrag tager udgangspunkt i bøgene: ”Ondskabens Psykologi – Profiler af Seriemordere” og "Seriemordere - Mennesket bag Monsteret".

I forbindelse med Florence McLean’s speciale ”Seriemordere – forståelse og forebyggelse” (2004) lavede Florence McLean en spørgeskemaundersøgelse af 34 seriemordere i USA, UK og Australien.

Efterfølgende har hun undersøgt og kommunikeret med mange seriemordere og det er det hun tager udgangspunkt i, i dette foredrag.

I foredraget vil Florence McLean blandt andet tale om:

* Definition på seriemordere og hvordan disse skiller sig ud fra andre multiple mordere.

* Criminal Profiling og gennemgå forskellige cases om de værste serieforbrydere fra hele verden, både gamle og nye, men også helt aktuelle seriemordere.

* Det spændende samarbejde hun havde med FBI og andre Criminal Profiler fra forskellige netværk.

*Psykologien bagved Seriemordere.

* Forebyggelse i forbindelse med seriemordere, kan vi blive bedre til at forebygge og dermed forhindre nogle af de mest grusomme forbrydelser?

© 2007 - 2023 Florence McLean