LogoBOOK FOREDRAG
Logo
BOOK FOREDRAG

Bøger:

Ondskabens Psykologi - Profiler af Seriemordere

Som Danmarks førende ekspert indenfor psykologisk profilering, 'criminal profiling' og seriemordere fortæller Florence McLean om nogle af de værste serieforbrydere fra hele verden. Hun forklarer, hvad profiling er, og gennemgår de værktøjer, en profiler benytter for at beskrive en gerningsmand. Det er f.eks. gerningsstedsanalyse, personligheds- og adfærdsanalyse og geografisk profilering. Hun fortæller også om, hvordan man arbejder med forskellige typer af ofre, og hvad de kan afsløre om en morder.

Florence McLean interviewede i forbindelse med sit speciale 34 primært amerikanske seriemordere, og nogle af dem har hun kontakt med den dag i dag. Vi møder bl.a. Dennis Rader (alias BTK - Bind, Torture, Kill), som selv virker interesseret i at forstå, hvorfor han blev seriemorder. Han blev idømt ti gange livstid for lige så mange mord. Florence McLean stiller spørgsmålet, om vi gennem forskning i seriemordere kan blive bedre til at forebygge og dermed forhindre nogle af de mest grusomme forbrydelser.

Seriemordere - Mennesket bag Monsteret

Hvorfor bliver et menneske seriemorder? Og kan man gøre noget for at forhindre det? Cand.psych. Florence McLean har med udgangspunkt i FBI’s profileringsmetode interviewet 34 seriemordere med tilsammen hundredvis af menneskeliv på samvittigheden. I denne bog fortæller Florence McLean, hvad hun fandt ud af i sin undersøgelse, og hvordan hun bruger erfaringerne i sit arbejde som psykolog. Bogen giver et skræmmende indblik i seriemorderens sind, tanker og adfærd.

"Denne bog er skrevet af noget så sjældent som en dansk profileringsekspert og er en øjenåbner for, hvad profilering i virkeligheden er, når man skræller alle myterne væk." Fra bogens forord af Bent Isager-Nielsen, fhv. drabschef, chef for Rejseholdet og politiinspektør.

Oversættelser af "Seriemorder - Mennesket bag Monsteret"

Serienmörder - Der Mensch hinter dem Monster: True Crime - Eine Profilerin berichtet

(German Edition)

Kindle Edition

(German Edition) Audible Audiobook

(German Edition)

Pocket Book

Seriemördare - Människan bakom monstret

(Swedish Edition) Kindle Edition

Swedish Edition) Audible Audiobook

Serial killer – L'uomo dietro il mostro

(Italian Edition) Kindle Edition

Anmeldelser & Anbefalinger

af Ondskabens Psykologi -Profiler af Seriemordere

Bogen er er først og fremmest superinteressant. Den er utrolig godt disponeret og velskrevet.

Selv om jeg kender til emnet og mange af sagerne i forvejen, sidder jeg trods det tilbage med en oplevelse af noget ganske særligt.

Der argumenteres forbilledligt om grænsen mellem at være profiler og psykolog.

Fagligt er bogen i særklasse, og som læser er man både orienteret og “underholdt” og med en fantastisk gennemgang af sagerne.

Florence McLeans stærke personlighed samt hendes engagement og fokus på forebyggelse skinner så tydeligt igennem.

Super god bog.

Bent Isager-Nielsen

Fhv. drabschef, chef for Rejseholdet og politiinspektør.

Frederiksberg, maj 2023

... med denne bog viser Florence McLean os hvad hun ser og hun tager os med ind i sindet hos nogle af de ondeste mennesker.

Jeg er ret vild med at bogen er bygget op, så hvert kapitel kommer ind på de forskellige metoder for sig selv. ...

.... jeg synes bogen er meget barsk, det er lige på og hårdt med detaljegraden i sagerne, og nogle af dem er voldsommere end andre, men det er måske heller ikke lige aftenlæsning.

.... Florence McLean får aflivet nogle myter omkring hvad man ser i fictions serien Criminal Minds, slet og ret ikke holder i virkeligheden. .... man føler man rent faktisk lærer noget.

En stensikker anbefaling herfra til alle true crime fans!

Jeg kan godt lide den måde bogen er bygget op på med overskuelige kapitler og med de forskellige temaer i hvert kapitel. ...

Det er også en god blanding af, at man får præsenteret seriemorderne og deres gerninger, og så kommer Florence med sin profilering og forklarer, hvorfor de er som de er. ...

Det er nogle virkelige grumme historier, og jeg må indrømme, at jeg flere gange fik sympati for personerne bag og for det de har været udsat for i deres barndom. ...

Som Florence også skriver i bogen, så er det vigtigt at sætte ind allerede i barndommen og forebygge, at de her børn bliver til seriemordere senere i livet, hvilket rigtig god vinkel på det arbejde, som Florence laver.

Bogen får 5 ud af 5 sole fra mig

☀️☀️☀️☀️☀️

© 2007 - 2024 Florence McLean