Book Foredrag

Foredrag med Florence McLean:
 
Seriemorder - Memmesket bag Monsteret

Seriemordere – forståelse og forebyggelse
I forbindelse med mit speciale ”Seriemordere – forståelse og forebyggelse” (2004) lavede jeg en spørgeskemaundersøgelse af 34 seriemordere i USA, UK og Australien.
Det overordnede mål med dette speciale var at undersøge, om man ved hjælp af teorier, der ligger bagved gerningsmandsprofilering, kan udforme en metode, som kan bruges til at finde potentielle seriemordere.
Hvad er seriemordere, definition og gennemgang af hvordan seriemordere skiller sig fra andre multiple mordere.
I foredraget vil jeg fortælle om min undersøgelse og i vil komme tæt på flere af de seriemordere jeg undersøgte og få en smagsprøve af, hvad det gjorde ved mig at undersøgele de værste mennesker på Jorden.
Jeg vil fortælle om det spændende samarbejde jeg havde med FBI og Criminal Profiler fra de forskellige netværk jeg var medlem af den gang og nu.
Du får også et indblik i Mennesket bag Monsteret når det gælder Seriemordene men også en perspektivering til andre serieforbrydelser som serievoldtægtsmænd.
 
Hvad er seriemordere, definition og gennemgang af hvordan seriemordere skiller sig fra andre multiple mordere.
Hvad er Criminal Profiling og Crime Scene Anlysis er, og undersøge hvordan dette bruges, er det videnskab eller mystik.
Hvad for teorier ligger bag ved Criminal Profiling og hvorfor virker det? Hvordan kan det være at man ud fra et gerningssted og på mordet, kan sige så meget om gerningsmanden?
Hvad kan man overhovedet sige om gerningsmanden.
Vi vil gennemgår flere seriemordere - case og i får et indblik i Criminal Profiling og Crime Scene Anlysis på de forskellige cases. Hvordan tænker seriemorder og hvordan arbejder de tidligere og hvordan arbejder de i dag.

Om Florence McLena:
Florence McLean (f. 1965) er cand.psych. fra Aarhus Universitet i 2004.
Hun er specialist i klinisk psykologi, psykoterapi og specialist i børneneuropsykologi og godkendt superviser.

Hun er uddannet Criminal Profiler og gerningsstedsanalytiker fra The Forensic Criminology Institute v/ Dr. Brent Turvey USA og er i gang med en diplom uddannelse i Criminal Profiling traning program ved Heritage Universitet i USA.

Hun har beskæftiget sig med seriemorder siden 1997 som mundede ud i et speciale i 2004 (seriemordere – forståelse og forebyggelse) og en forskningsrapport (forebyggelse en case-beskrivelse af Arthur Shawcross) i 2012 og har udgivet bogen: Seriemordere – Mennesket bag Monsteret i 2021.

Hun har arbejdet i offentligt regi bl.a. i Pædagogisk Psykologisk Rådgivninger. Fra 2010 har hun arbejdet i Aarhus kommune til september 2021, med behandling og udredning af børn og unge fra 7 år til 29 år.
Psykolog Florence McLean
Cand.psych.aut
8000 Aarhus C
Danmark
 
 

Foredrag bl.a. afholdt:

Aahus - folkeuniversitetet
Domstolstyrelsen
Projekt Menneske - Kriminalforsorgen
Dannerhuset
Forskellige bibloteker:
Odense - Næstved - Østerbro - Aveøre - Greve - Gladsaxe - Hellerup - Silkeborg - AArhus Dokk1.
Tinglev (Dansk psykologforening)
Kolding
Aars
Brande
Greve (ungdomsskole)
Egå (ungdomshøjskole)
Hall Kirke
Bogforum (2021+2022)
Krimimessen (2021+2022)